DJV investerar i luftfilter som ska rena kontorsluften från Covid-19

Vi är glada att meddela att vi tar nästa steg i vår historia som ett Great place to work och vår investering i våra medarbetares hälsa, genom att ingå i en testgrupp för ett nytt luftfilter som enligt forskningsresultat ska rena luften från viruspartiklar.

Vi, tillsammans med flera andra företag som ingår i samma testgrupp, har låtit installera ett forskningsframtaget luftfilter som installeras i ventilationssystemet på våra kontor i syfte att rena kontorsluften från eventuella Covid-19 viruspartiklar.

– Det är en självklarhet att våra medarbetare ska känna en trygghet när de är inne på kontoret och att de inte ska vara oroliga för ev. smitta, åtminstone när de är på våra kontor, säger Anna Larsson VD på DJV.

Luftfiltret är framtaget av ett forskningsteam på Karolinska Institutet i samarbete med Chalmers och KTH och har arbetats med sedan ca 20 år tillbaka. Filtret är ett så kallat ’smart filter’, som filtrerar ut viruspartiklar i syfte att rena luften. Det renar således alla former av virus inte enbart Covid-19.

Inom området har man forskat i generationer utan att nå önskade forskningsresultat. Nu med dagens teknik och smarta tillverkningsprocesser har man förutsättningar för att bygga och underhålla den här typen av smarta ventilationssystem i stor skala.

Vi ser fram emot att hålla er uppdaterade under testperioden som pågår from idag och 6 månader framåt.